BOGOČIN KUP – NATJECANJE U LOVNOM STRELJAŠTVU

5. rujna 2022. LSSKZ Web objave

U sklopu priprema za nadolazeće državno prvenstvo u lovnom streljaštvu, koje je na rasporedu od 16. do 18 rujna u Breznici, lovački savez Šibensko-kninske županije je organizirao 3. rujna prvo izdanje „Bogočin kup“ u lovnom streljaštvu na streljani Bogočin u Unešiću. Pravo na prijavu su imali svi članovi HLS-a koji su željeli sudjelovati, a ekipno se moglo formirati ekipu po tri člana bez obzira iz kojeg lovačkog društva lovac dolazi. Tako se za ovo natjecanje pojedinačno prijavilo 28 natjecatelja iz Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije, a za ekipno 9 ekipa.

Pucalo se dvije serije sa po 25 letećih meta, te je u finalnu seriju ušlo šest natjecatelja sa najboljim rezultatom iz prethodno pucane dvije serije. Ovdje smo svjedočili dominaciji obitelji Matak. Prvo mjesto je osvojio iskusni i prekaljeni strijelac Ante Matak sa pogođenih 70 od mogućih 75 meta. O drugom mjestu je odlučio takozvani „shotout“, odnosno pucanje iste mete dok netko ne promaši, jer su Nino Matak i Eduard Grcić imali po 66 pogođenih meta. U tom nadmetanju se spretniji i smireniji pokazao mladi Nino Matak, te se na ponos svom ocu, uz pljesak svih prisutnih sa pravom popeo na drugo mjesto, a treće mjesto je osvojio Eduard Grcić, koji je tako obranio čast Šibensko-kninske županije, da ne odu sve nagrade u Zadarsku županiju.

U ekipnom dijelu pobjedu je odnijela ekipa „Dual team“ u sastavu Ante Matak, Ante Ponoš i Marko Gospić, sa pogođenih 130 od maksimalnih 150 glinenih golubova. Sa samo tri manje, odnosno sa 127 pogođenih meta drugo mjesto je osvojila ekipa „Oba su pala“, u kojoj su bili Eduard Grcić, Joško Reškov i Marko Klisović. Za treće mjesto je bila i dodatna serija od po pet metaka po strijelcu, jer su u regularnom dijelu ekipe „Školege tim“ i „Did i unuci“, imali po 115 pogodaka. Nakon raspucavanja treće mjesto je osvojila ekipa iz Zadarske županije „Školege tim“, za koju su nastupili Šime Morić, Mate Gospić i Roko Gospić.

Nakon službenog dijela natjecanja, pucao se još i uvijek zanimljivi tzv. „fair play“, odnosno pucalo se u svaku metu sa jednim metkom i promašaj je značio eliminaciju strijelca. Nakon devet meta kao pobjednik je bio Joško Reškov, inače aktualni prvak Šibensko-kninske županije u streljačkoj disciplini trap.

Pehare i medalje najboljim pojedincima i ekipama, kao i streljački prsluk za pobjednika „fair play“ natjecanja, dodijelio je dugogodišnji voditelj lovnog streljaštva lovačkog saveza Šibensko-kninske županije, doajen Božo Pulić. Organizatori prvog „Bogočin kup“-a se zahvaljuju svim natjecateljima na sportskom i fer ponašanju, te sjajnom druženju, uz poruku da nas dogodine očekuje još bolje izdanje „Bogočin Kup“-a.

 

 

Joško Erceg

Dizajn - TempraIT.