IZBORNA SKUPŠTINA U L.D. „SKRADIN“

7. ožujka 2024. LSSKZ Web objave

            U subotu 17. veljače 2024. godine u restoranu „Panorama“ u Roškom Slapu održana je Izborna skupština lovačkog društva „Skradin“ Skradin. Ovom prigodom su birana sva rukovodeća tijela lovačkog društva, na novi mandat od četiri godine. Za predsjednika je jednoglasno izabran Joso Dujić, kojem je to ujedno i drugi mandata na čelu skradinskih lovaca. Po prvi put su izabrani i novi dopredsjednik Dražen Kartelo i novi tajnik Krešimir Bubalo. Uz već navedenu izabranu upravu u Izvršni odbor su izabrani: Antonio Bura, Adolf Dugopoljac, Ivica Lača, Zdravko Lovrić, Ante Podrug, Marinko Sladić, Davor Širinić i Josip Vlaić.

            Za nove članove Nadzornog odbora izabrani su: Ante Mihaljević, Božo Pulić i Zvonko Širinić. Isto tako izabrani su svi članovi komisija koje djeluju u sklopu lovačkog  društva.

            Nakon službenog dijela uslijedio je svečani dio skupštine, gdje su zaslužnim članovima dodijeljena lovačka odlikovanja. Svi nagrađeni zaslužuju respekt kolega za svoj dugogodišnji predani rad u lovačkom društvu, no jednog nagrađenog ipak žele izdvojiti, to je Božo Čavčić iz Rupa koji je upravo krenuo u 51. godinu lovačkog staža, a još je uvijek redovit i prisutan na zbornom mjestu bilo da se radi o lovu ili organiziranoj hajci.

            Lovačko društvo „Skradin“ iz Skradina gospodari sa zajedničkom lovištem XV/111 „Skradin“, koje je ukupne veličine 12.701 hektar, te obiluje bogatim i raznolikim fondom divljači. Radi lakšeg gospodarenja lovište je podijeljeno na pet lovnih jedinica, a sa članovima koji su primljeni na ovoj skupštini brojka je u samostalnoj RH prvi put premašila 200 članova, točnije 202.

            Svima koji su izabrani na odgovorna rukovodeća mjesta u društvu još jednom čestitamo i želimo im uspješnu suradnju sa svim savezima, bilo državnim ili županijskim, a i sa drugim udrugama diljem RH. Također ovom prilikom čestitamo svima koji su dobili zaslužena lovačka odlikovanja.

 

Joško Erceg

Dizajn - TempraIT.