LOVNO STRELJAŠTVO LS ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE

7. lipnja 2022. LSSKZ Web objave

            U organizaciji lovačkog saveza Šibensko-kninske županije5. lipnja je na streljani Bogočin u Unešiću, održano županijsko natjecanje u lovnom streljaštvu, disciplina lovački trap. Ovom prigodom se prijavilo rekordan broj ekipa. Deset ekipa nikada do sada nije bilo u natjecanju, pa je i samo natjecanje vremenski trajalo duže nego do sada. Svi sudionici su na početku odali minutom šutnje počast svim preminulim članovima i nedavno preminulom predsjedniku HLS-a Đuri Dečaku. Pozdravni govor i upoznavanje svih sa osnovnim pravilima natjecanja, održao je voditelj lovnog streljaštva županijskog saveza, legenda Božo Pulić. Po običaju, prvi metak za otvaranje natjecanja je opalio prošlogodišnji pobjednik Joško Reškov.

Nakon što su sve ekipe otpucale svoju seriju od 25 meta glinenih golubova po članu, najbolja je bila ekipa iz „Kamenjarke“ Drniš, sa ukupno pogođenih 99 glinenih golubova, a koja je bila u sastavu: Eduard Grcić, Ante Ponoš, Petar Ponoš, Marko Bilić, Ante Vlaić i Mate Pamuković. Na drugom mjestu sa 96 golubova bila je ekipa iz „Krka“ Lozovac, u sastavu: Joško Krnić, Danijel Skočić, Mate Šeneta, Šime Čvrljak, Danijel Krnić i Frane Bukić. Prošlogodišnji pobjednici ekipa „Kamenjarka“ Tisno je sa pogođena 93 goluba osvojila treće mjesto, a sastav je bio: Joško Reškov, Marko Klisović, Josip Bernarda, Neven Krnić, Šime Špadina i Ante Muić. Ostale ekipe su zauzela mjesta po redoslijedu: „Prepelica“ Unešić, „Skradin“ Skradin, „Šibenik“ Šibenik, „Jarebica“ Rogoznica, „Vuk“ Perković, „Promina“ Oklaj i nova ekipa „Kamenjarka“ Bilice.

U pojedinačnoj konkurenciji sudjelovalo je šest najboljih pojedinaca iz ekipnog dijela takmičenja. Pucali su još 25 meta, a pobjedu je odnio član „Kamenjarka“ Drniš, Ante Ponoš, koji je od ukupno 50 meta pogodio njih 45. Drugo mjesto je osvojio Ante Mihaljević član „Skradin“ iz Skradina, sa samo jednom metom manje, a treće mjesto je osvojio Eduard Grcić iz „Kamenjarka“ Drniš sa pogođene 41mete.

Prigodne pehare i medalje laureatima je uručio predsjednik županijskog lovačkog saveza Nediljko Dujić. Strijelcima 26. lipnja slijedi na streljani u Omišu natjecanje u disciplinama „parkur“ i „karabin“, kako bi se kompletirala ekipa od šest članova koja će predstavljati naš lovački savez na državnom natjecanju u rujnu, na streljani Bzenica kod Požege.

Druženje nije prestalo sa natjecanjem, nego se nastavilo uz domjenak, ali svakako treba napomenuti i dobru pjesmu, za koju su nekako zaslužni članovi posljednje ekipe na natjecanju iz „Kamenjarka“ Bilice.

Joško Erceg

Dizajn - TempraIT.