NAPOKON – LOVAČKI BAL

29. ožujka 2023. LSSKZ Web objave

Nakon duge tri godine pauze, a znamo svi što je razlog toj pauzi, u organizaciji lovačkog saveza Šibensko-kninske županije na isteku lovne sezone 2022/23, 24. ožujka 2023. godine u prostoru restorana „Atrium“ organiziran je 9. lovački bal. Uglavnom bal je otvorila klapa „Sveti Hubert“, otpjevavši državnu himnu, sastavljena od lovaca iz više članica lovačkog saveza ŠKŽ, a kasnije su otpjevali još par pjesama uz veliko odobravanje svih prisutnih. Voditelj cijelog programa Dražen Žura je naveo da je to jedina klapa od lovaca u Europi, što još uvijek nije provjeren podatak, ali da je za sada u Hrvatskoj jedina u organizaciji lovačkog saveza, to je sigurno. Između ostalog voditelj programa je na početku pozdravio sve prisutne, a posebno goste koji su se odazvali lovačkom balu, i to: Predsjednik HLS-a Ivica Budor, tajnik HLS-a Hrvoje Kukas, pomoćnik glavnog Državnog inspektora Davor Zec, predstavnike MUP-a na čelu sa načelnikom PUŠKŽ Sandro Santini, gradonačelnik Grada Skradina Antonijo Brajković, predsjednik LS Zadarske županije Damir Perić sa tajnikom Rokom Pavićem, tajnik LS Splitsko-dalmatinske županije Mate Budimir, glavni urednik „Lovačkog vjesnika“ Ivica Stanko i predsjednik Obrtničke komore ŠKŽ Joso Smolić.

            Prisutnima se najprije obratio predsjednik lovačkog saveza Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić i zahvalio se što su se svi pozvani odazvali kako bi uveličali ovu svečanost i još je jednom naglasio da vlasnik restorana mora malo razmisliti da sagradi veću zgradu, jer je sve više lovaca zainteresiranih za bal. Na kraju je zaželio da se svi lijepo zabave i sretno stignu svojim kućama. Slijedeći se prisutnima obratio predsjednik HLS-a  Ivica Budor i izrazio zadovoljstvo što je nazočan ovoj svečanosti, i uz osmijeh naglasio da su „naše partnerice“ zaslužile da i njima posvetimo ovakvu večer. Uputio je srdačne pozdrave svima prisutnima u ime svih članova HLS-a.

            Još jednom je dokazano da među lovcima ima ljubitelja ovakvog vida zabave, a i da je ovo jedinstvena prilika kojom se može svojim životnim partnerima zahvaliti što „trpe“ to što smo lovci. I ovom prigodom se nije moglo zadovoljiti sve zainteresirane koji su željeli prisustvovati balu. Tako je uz goste u restoranu bilo ukupno 410 osoba, a simboličnih 30 eura po paru nije nikome predstavljalo problem. Naravno, jelovnik je bio uglavnom od divljači, a istu je donirao HLS, što je isto jedan od sponzora, a među ostalim sponzorima i donatorima su: Grad Šibenik, Grad Skradin, Općina Bilice, Hrvatske šume d.o.o., Hrvatska pošta d.d. (Usluga Paket24), Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, Bikarac d.o.o. i Gradski parking d.o.o. Pošto je ovom prigodom bila organizirana bogata tombola, uz navedene sponzore i svoje donacije su dala i lovačka društva, članovi lovačkog saveza Šibensko-kninske županije. Uglavnom su to bile razne materijalne stvari vezano uz lov, ali našao se i pokoji parfem za „bolje polovice“. Hvale vrijedne su i nagrade u vidu preventivnih zdravstvenih pregleda i tretmana, a nisu niti one frizerske zanemarive bilo da se radi o muškom ili ženskom tretmanu, kao i pravo maslinovo ulje. Baš je predsjednik HLS-a Ivica Budor imao sreću da je izvučen njegov broj za bocu maslinovog ulja. Naravno da su svi sa nestrpljenjem čekali i željno iščekivali da se pročita njihov broj kao dobitni za glavnu nagradu lovački karabin Winchester XPR 30-06. Na kraju je najsretniji bio Goran Bulat iz Gradski parking d.o.o.. Za zabavu do ranih jutarnjih sati je bila zadužena grupa „Dišpet“. Sa veliko nadom iščekujemo jubilarni 10. lovački bal lovačkog saveza Šibensko-kninske županije.

 

Joško Erceg    

Dizajn - TempraIT.