OCJENJIVANJE TROFEJA

6. lipnja 2024. LSSKZ Web objave

            Tradicionalno iza lovne sezone lovački savez Šibensko-kninske županije je organizirao ocjenjivanje trofeja stečenih u protekloj lovnoj sezoni u lovištima na svom području. Krajem travnja ocjenjivanje je organizirano u prostorijama lovačkog saveza, a u komisiji su već tradicionalno članovi, Davor Topić, Josip Gulin i Jadranko Šuljak, a ovom prigodom im se pridružio i mladi kolega ocjenjivač Krešimir Bubalo.

            Nakon što su se svi dostavljeni primjerci pedantno pregledali i premjerili, bilo da se radi o rogovima srnjaka, rogovima muflona, kljovama vepra ili lubanji čaglja, komisija je donijela konačne ocjene. Tako je što se tiče rogova srnjaka najbolje ocijenjen sa 123,85 CIC točaka srnjak odstrijeljen u lovištu XV/6 „Dinara“, kojim gospodari LD „Dinara“ Knin“, a lovac je Ivan Teskera. Kod divlje svinje najbolje su ocijenjene kljove vepra sa 116,7 CIC točaka, kojeg je odstrijelio Tihomir Zekonjić, u lovištu XV/108 „Vodice“, član LD „Sokol“ Vodice, a za lubanju čaglja najbolje ocjene je dobio primjerak kojeg je odstrijelio Frane Bukić, iz LD „Šibenik“ u lovištu XV/103 „Šibenik“.

            Savez se zahvaljuje kolegama iz komisije na izvrsno odrađenom poslu, ali se došlo do zajedničkog zaključka da je iz godine u godinu sve manje kvalitetnih trofeja u našim lovištima, što je zabrinjavajuće i sa čim bi se svi skupa trebali pozabaviti.

 

                                                                                                            Joško Erceg

Dizajn - TempraIT.