POJEDINAČNO I EKIPNO ZLATO U LOVNOM STRELJAŠTVU OTPUTOVALO U TISNO

23. srpnja 2021. LSSKZ Web objave

U nedjelju, 18. srpnja, na streljani na brdu Bogočin iznad Unešića održalo se županijsko natjecanje u lovnom streljaštvu, disciplina trap. Natjecanju je pristupilo osam lovačkih društava iz šibensko-kninske županije, a dijelile su se medalje u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.

Prije samog natjecanja službeno je otvorena preuređena nova streljana, za koju je županijski lovački savez svojim financijskim sredstvima kupio novi automat za izbacivanje glinenih golubova, kao i materijal za gradnju nove nadstrešnice na streljani. Vrijedi svakako pohvaliti i domaćina natjecanja, lovačko društvo „Prepelica“ Unešić čiji su članovi spojili i napravili nadstrešnicu, a trenutno još preuređuju lovački dom u sklopu streljane i grade „gater“ za uzgoj divljih svinja u neposrednoj blizini streljane i lovačkog doma.

Čast da opali prvi hitac i službeno otvori novu streljanu pripala je dugogodišnjem voditelju lovnog streljaštva županijskog saveza, Boži Puliću. Nakon toga održala se minuta šutnje za sve preminule kolege lovce u protekloj godini, te se pristupilo ždrijebu redoslijeda pucanja  i samom natjecanju.

Nakon što je svih osam ekipa otpucalo svoju seriju od 25 glinenih golubova po strijelcu, titulom županijskog prvaka po prvi put se okitila streljačka ekipa lovačkog društva „Kamenjarka“ iz Tisnog sa ukupno pogođenih 108 meta. Tišnjani su nastupili u sastavu: Joško Reškov, Marko Klisović, Josip Bernarda, Jure Muić, Neven Krnić i Ante Muić.

Srebro je sa 106 pogođenih glinenih golubova otišlo u ruke još jednoj „Kamenjarki“, ovaj put drniškoj, čije boje su branili: Eduard Grcić, Ante Ponoš, Marko Bilić, Ivan Mihaljević, Petar Ponoš i Mate Pamuković.

Zadnje mjesto na pobjedničkom podiju i broncu oko vrata odnijeli su strijelci lovačkog društva „Krka“ Lozovac-Konjevrate, za koje su pucali: Danijel Skočić, Danijel Krnić, Mate Šeneta, Šime Ćvrljak, Ante Vitalia i Filip Gulin.

Po završetku ekipnog dijela natjecanja, šest strijelaca sa najvećim brojem pogođenih meta plasiralo se u završno raspucavanje za pojedinačnog prvaka županije. Koliko je bila velika kvaliteta samog natjecanja i natjecatelja govori činjenica da su četiri natjecatelja u finale ušla sa pogođene 24 od mogućih 25 meta, dok su dvojica ušla sa 23 pogođene mete.

Na kraju dodatne serije pucanja za prvaka najmirnijim se pokazao i dokazao Joško Reškov iz tišnjanske „Kamenjarke“ sa vrhunskim rezultatom. Naime, Joško je pogodio čak 48 od 50 mogućih meta, te se napokon domogao zlatne medalje koja mu je godinama izmicala. Stepenicu do Joška smjestio se još jedan sjajni strijelac, Eduard Grcić, član drniške „Kamenjarke“, koji je pogodio 46 od 50 ponuđenih meta. A na brončanu „skalinu“ smjestio se član lovačkog društva „Skradin“ Ante Mihaljević, također još jedan strijelac koji godinama dominira ovim natjecanjem. Ante je bio precizan 45 puta. Četvrto mjesto pripalo je Šimi Čvrljku iz „Krke“ koji je imao 42 pogotka, dok su 5. i 6. Mjesto podijelili Mate Pamuković iz drniške „Kamenjarke“ i Joso Bernarda iz tišnjanske „Kamenjarke“.

Konačni poredak po završetku natjecanja u ekipnoj konkurenciji glasio je:

  1. „Kamenjarka“ Tisno 108 pogođenih meta
  2. „Kamenjarka“ Drniš 106 pogođenih meta
  3. „Krka“ Lozovac – Konjevrate 104 pogođene mete
  4. „Prepelica“ Unešić 91 pogođena meta
  5. „Šibenik“ Šibenik 89 pogođenih meta
  6. „Vuk“ Perković 76 pogođenih meta
  7. „Skradin“ Skradin 75 pogođenih meta
  8. „Promina“ Oklaj 71 pogođena meta

Pehare i medalje ovogodišnjim laureatima je po završetku natjecanja dodijelio predsjednik  lovačkog saveza šibensko-kninske županije Nediljko Dujić, te je svima poželio sreću u daljnjem dijelu natjecanja. Naime, od 10.-12. rujna u Bzenici kod Požege održava se državno natjecanje u lovnom streljaštvu. Kako se natjecanje odvija u tri discipline (trap, parkur i karabin), tako će i našu županiju predstavljati šest najboljih po ukupnom zbroju bodova iz navedene tri discipline. Kako naša županija trenutačno nema streljanu za parkur i karabin, ta dva natjecanja će se održati na streljani u Omišu 1. kolovoza, te će se  rezultatima od te dvije discipline pridodati rezultati ostvareni u trapu na streljani u Unešiću i tako ćemo dobiti imena šestorice predstavnika šibensko-kninskog županijskog saveza.

Na samom kraju predsjednik Nediljko Dujić je obećao da će županijski savez  učiniti sve kako bi se već dogodine na Unešiću  postavila i nova streljana za disciplinu parkur, te da je tijeku i rješavanje pitanja streljane za disciplinu karabin.

 

Joško Erceg

 

 

Dizajn - TempraIT.