POLAGANJE LOVAČKIH ISPITA

6. lipnja 2024. LSSKZ Web objave

            Sredinom travnja u prostorijama lovačkog saveza Šibensko-kninske županije održan je usmeni dio ispita polaganja kandidata za lovce i lovočuvare. Tjedan prije održan je i praktični dio nastave na streljani Bogočin u Unešiću, dok su kandidati pismeni dio ispita polagali online od svojih domova. Od ukupno prijavljenih 32 kandidata na kraju je diplomu lovca dobilo njih 22, dok su sva tri kandidata za lovočuvara svojim znanjem zavrijedili lovočuvarsku iskaznicu. U ispitnom povjerenstvu su bili ujedno i predavači koji su kandidate upoznali sa lovom i svemu što ide uz to, i to: Nediljko Dujić, Davor Topić, Željko Bralić, Daria Kekelić, Ante Slamić i Josip Gulin.

            Svi novi mladi lovci su dobili kao nagradu knjigu „Sigurnost u lovu“, kao i promotivne poklon bonove za opremu i streljivo, koji su osigurani sa partnerom lovačkog saveza županije, tvrtkom Pointer trgovina iz Drniša. Ovom prigodom je završen prvi, odnosno proljetni ciklus ispita, a novi kandidati se mogu odmah prijaviti za jesenski rok putem online prijave na stranici www.hls-edu.hr.

            Svim novim kolegama želimo dobrodošlicu u našu „veliku obitelj“, te im želimo Dobru  kob, a lovočuvarima da imaju što manje problema u lovištu, odnosno da ih uopće ne bude.

 

                                                                                                Joško Erceg

Dizajn - TempraIT.