REDOVNA SKUPŠTINA LOVAČKOG SAVEZA ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE

30. lipnja 2021. LSSKZ Web objave

REDOVNA SKUPŠTINA LOVAČKOG SAVEZA

 ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE

 

Sazvana je redovna skupština lovačkog saveza Šibensko-kninske županije za 29. lipnja 2021. godine u prostorijama restorana Atrium. Odmah na otvorenju skupštine predsjednik saveza Nediljko Dujić zamolio sve prisutne da minutom šutnje odamo počast nedavno preminulom kolegi Toniju Matasu, te je potom nastavio sve po poslovniku i uz sebe u radno predsjedništvo predložio Domagoja Pokrajčića i Juricu Vlaića, što su svi prisutni jednoglasno prihvatili, kao i sva ostala tijela za normalno funkcioniranje skupštine. Pošto je povjerenstvo za verifikaciju utvrdilo da je na skupštinu od 31 člana pristupilo 23, ista je mogla nastaviti sa radom jer postoji kvorum.

Pošto su svi članovi dobili uz poziv i popratne materijale kao zapisnik Nadzornog odbora i financijski izvještaj za 2020. godinu, predsjednik je upitao prisutne pošto je prije toga pročitao financijsko izviješće ima li ikakve potrebe za još nekakvim objašnjenjima, na što su svi prisutni iste izvještaje jednoglasno prihvatili. Bez obzira na sve nedaće koje su nas zadesile lovački savez je i prošlu godinu završio sa dobitkom od 22.050,14 kuna i isti se pohranio u vlastiti fond. Jako je bitno da nismo trebali zadužiti naše članove na povećanje članarine. Sa gradom Šibenikom smo uspjeli za mali iznos produžiti najam prostora, ali i dalje radimo na tome da imamo vlastiti prostor, naglasio je Dujić. Sve su se aktivnosti odvijale kao i prijašnjih godina i lovačka društva nisu mirovala. Sve je organizirano bez problema, bilo da su članovi polagali za lovnike, lovočuvare ili lovce, a i ocjenjivanje trofeje je organizirano nakon dugog niza godina, kao što i svaka udruga ima osobu za pregled mesa. Kao što smo već prije donijeli odluku da ćemo urediti streljanu u Unešiću, kupljen je stroj za izbacivanje glinenih golubova i isti je u funkciji, a sada se radi na završetku konstrukcije za nadstrešnicu i ista će biti završena do početka natjecanja u streljaštvu. Lovački savez je za stradale od potresa u Petrinji uplatio 50.000,00 kuna od čega su članice uplatile 37.500,00 kuna, a ostatak smo nadoplatili iz savezne blagajne. Formirano je županijsko povjerenstvo za ocjenjivanje trofeja i svaka udruga ga može svojom odlukom imenovati da budu tako pokrivene sve obveze vezano uz lovstvo.

Natjecanje u trapu će biti 18. srpnja u Unešiću, a za parkur i karabin 01. kolovoza u Solinu. Moramo zahvaliti gospodinu Damiru Katiću koji našoj streljačkoj ekipi stalno izlazi u susret, kao i što nam omogućava da imamo termin na streljani u Solinu, a treba naglasiti da gospodin Katić je čovjek koji živi i voli streljaštvo, a sve što radi za naš savez radi volonterski. Radimo na tome da nabavimo aparat za parkur, kako bismo imali sve na jednom mjestu – u Unešiću.

Umjesto pokojnog Tonija Matasa za člana Skupštine HLS-a je izabran Domagoj Pokrajčić iz iste udruge „Dinara“ Knin, a u povjerenstvo za dodjelu sredstava za financiranje u lovstvu Šibensko.kninsker županije izabran je Nediljko Dujić. Kolega Zvonimir Lacmanović se zahvalio svim kolegama što su jednoglasno pristali na posudbu financijskih sredstava iz savezne blagajne kako bi se mogla podmiriti šteta, odnosno iznos iz presude a sve zbog naleta divljači na motorno vozilo. Do danas su sva sredstva vraćena u saveznu blagajnu, a ja bih svim kolegama htio zahvaliti što ste nam pomogli – naglasio je Lacmanović.

Domagoj Pokrajčić se osvrnuo na veliki problem koji se javlja u njihovim lovištima, a sve vezano uz ograde koje se postavljaju uz OPG-ove koji također imaju svoje zakupe, a radi se o „elektro pastirima“. Na to mu je odgovorio Dujić da se radi na rješavanju tog problema sa resornim ministarstvom,  jer na istom terenu su lovci u zakupu lovišta, ali i OPG-ovi u zakupu pašarina. U nadi smo da ćemo taj problem riješiti kroz ovu godinu – zaključio je na kraju Nediljko Dujić i pozvao sve prisutne da ostanu i dalje na zajedničkom druženju u restoranu Atrium.

Joško Erceg

 

REDOVNA SKUPŠTINA LOVAČKOG SAVEZA ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE

REDOVNA SKUPŠTINA LOVAČKOG SAVEZA ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE

REDOVNA SKUPŠTINA LOVAČKOG SAVEZA ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE

REDOVNA SKUPŠTINA LOVAČKOG SAVEZA ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE

Dizajn - TempraIT.