Uspješna hajka LD Skradin

16. kolovoza 2022. LSSKZ Web objave

Lovci LD „Skradin“, lovna jedinica Piramatovci su odlučili stati na kraj predatorima. Organizirali su uspješnu hajku na lisice 13. kolovoza na predjelu Krkovića, odnosno dalje od mjesnog groblja u jamama koje se nalaze na tom terenu. Hajku je vodio lovnik Ante Podrug sa svojim „istarcima“ u suradnji sa kolegama, Antonio Bura koji je imao „sreću“ da odstreli tri lisice, a Ivica Šerkinić jednu, te ostalim kolegama koji su još sudjelovali, Ivan Maretić, Milan Maretić, Milivoj Bura i Anđelko Bilić. Sama slika govori sve, četiri lisice manje u lovištu.

Isto tako slijedećeg dana 14. kolovoza, je lovnik Tomislav Podrug organizirao hajku nedaleko od tog predjela i tom prigodom je odstrijeljena jedna lisica, a sreću da bude uspješan je imao Antonio Periša. Još su sudjelovali Ivan Maretić, Ivica Šerkinić, Jure Maretić i Anđelko Bilić.

Još jednom su lovci LD „Skradin“ pokazali koliko su uspješni u hajkama na lisice. Samo tako naprijed, jer znamo da su lisice u našim lovištima najveći predatori za zeca i pernatu divljač.

 

Joško Erceg

Dizajn - TempraIT.