ŽUPANIJSKO PRVENSTVO U LOVNOM STRELJAŠTVU LS ŠKŽ

5. lipnja 2024. LSSKZ Web objave

Ni loši vremenski uvjeti nisu mogli pokvariti draž u natjecanju na županijskom lovnom streljaštvu – disciplina trap. Isto je po prvi put održano 02. lipnja na streljani u Dazlini, sa kojom upravlja lovačko društvo „Kamenjarka“ iz Tisnog. Svi sudionici se već otprije dobro poznaju u ovom natjecanju, pa je sve proteklo u lijepom druženju, bez ijednog prigovora na organizaciju, ali već je spomenuto kako vremenski uvjeti nisu bili idealni. Tijekom natjecanja vjetar na mahe bio olujni, a na kraju se finalna serija u pojedinačnoj konkurenciji održala u kišnim uvjetima, ali već poznato, da lovce niti vremenski uvjeti ne mogu spriječiti da ostvare svoje ciljeve.

            U ekipnom natjecanju pristupilo je devet ekipa članica lovačkog saveza županije, i to: LD „Kamenjarka“ Tisno, LD „Kamenjarka“ Drniš, LD „Krka“ Lozovac-Konjevrate, LD „Prepelica“ Unešić, LD „Šibenik“ Šibenik, LD „Kamenjarka“ Bilice, LD „Krka“ Lozovac-Konjevrate (druga ekipa), LD „Skradin“ Skradin i LD „Jarebica“ Siverić. Pošto su izvučeni startni brojevi za redoslijed natjecanja, a isto tako su pregledane lovačke iskaznice i oružni listovi, doajen lovstva, a posebno streljaštva u županiji kolega Božo Pulić je pozdravio sve prisutne i zaželio im čvrstu ruku i oko sokolovo. Također je prije početka natjecanja odana počast minutom šutnje svim kolegama koji su preminuli.

            Nakon što su se otpucale dvije serije po 25 meta glinenih golubova, primat u ovoj disciplini su još jednom potvrdili prošlogodišnji prvaci iz LD „Kamenjarka“ Tisno, sa uvjerljivom prednošću i 199 pogodaka, a na drugom mjestu je bila ekipa LD „Kamenjarka“ Drniš sa 187 pogodaka, dok su treći bili iz LD „Krka“ Lozovac-Konjevrate sa 180 pogodaka, a sve ostale ekipe su zauzela mjesta kao što su gore navedeni u redoslijedu sudjelovanja. Nakon svega pristupilo se i natjecanju u pojedinačnoj konkurenciji. Na to su imali pravo najboljih šest, sa najboljim rezultatima iz ekipnog dijela natjecanja, te smo sa dodatnih 25 meta dobili i nositelje medalja u pojedinačnoj konkurenciji. I ovom prigodom nije bilo iznenađenja, Joško Reškov je još jednom dokazao da je najbolji strijelac i to sa 69 pogodaka, drugo mjesto je zauzeo Ante Ponoš sa 67 pogodaka, a treće mjesto je osigurao Marko Klisović sa 63 pogotka. Sa samo jednim pogotkom manje četvrto i peto mjesto dijele Krešimir Mihaljević i Mate Pamuković, a na šestom mjestu je Alen Bokšić sa 59 pogodaka (nije poznati nogometaš).

            U nedostatku adekvatne streljane za discipline parkur i karabin sudionici će se natjecati 30. lipnja u Lici kako bismo dobili najboljih šest strijelaca koji će predstavljati „boje“ županijskog lovačkog saveza u listopadu na streljani „Visočani“ u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Još jednom treba zahvaliti članovima LD „Kamenjarka“ Tisno što su besprijekorno organizirali natjecanje, a posebna zahvala voditelju streljane Jošku Reškovu, pobjedniku i čovjeku koji na streljani provodi mnogo vremena, te je sa svakom ekipom na treninzima bio prisutan. Zasluženo nosi zlatnu medalju oko vrata. Također treba zahvaliti i trgovini lovačkom opremom Pointer iz Drniša, jer je standardno sponzor ovakvih događanja.

Čestitke svim sudionicima, a posebno osvajačima odličja.

 

                                                                                                            Joško Erceg

Dizajn - TempraIT.